Az igazi grillélet az előre pácolt húsokon és gyári kolbászokon túl kezdődik! Könnyű recepteket válogattunk a grillpartihoz, így annak is lesz ideje bulizni, aki megsüti a vacsorát.
A grillszezon beköszöntével mindenki szívesen veszi elő azokat a már bevált ételeket, amelyeket ismer és szeret a család és a baráti kör. Most mégis kísérletezésre invitáljuk az olvasót, öt olyan grillezett fogással, amelyek között előétel, húsmentes opció és egy igazán professzionálisan kivitelezett, jól ismert klasszikus is van.
Grillezett paradicsom ricottával
![]()
Nábelek Zsófia receptjének az egyszerűsége nagyszerű. Lényegében három hozzávalóból – paradicsom, ricotta és kovászos kenyér – készül színes és ínycsiklandó előétel, amelyet a paradicsomok enyhén füstös, koncentrált íze ural.
Pillanatok alatt készen van, ezzel kezdődhet a sütögetés!
Grillen sült sajt és minipadlizsán
![]()
Ugyancsak kevés hozzávalóból lesz parádés fogás Kalla Kálmán jóvoltából. A forró grill-lapon először a padlizsánokat, aztán a paradicsomokat és a sajtokat kell megsütni, a fűszer pedig a frissen őrölt bors lesz. A legjobb, ha többféle sajttal (grillsajt, camembert, feta) is kipróbáljuk!
Grillezett padlizsán
![]()
Körténként és főtételként is megállja a helyét az így grillezett padlizsán, amely ebben a formában egészen neutrális, de kreatív öntet vagy akár dresszing választással szinte bármi kihozható belőle!
Satay, vagyis az indonéz kebab mogyorómártással
![]()
Ez egy trükkösen elkészített csirkenyárs, izgalmas fűszerezéssel, hozzá pedig chilis-szójaszószos mogyorószósz készül, amibe mártogatva éri el a tökéletes ízhatást Bereznay Tamás étele.
Mézes-mustáros grillezett tarja
![]()
Magyarországon a grillezésnek a tarja körülbelül ugyanolyan fontos kelléke, mint a faszén. Nélküle elképzelhetetlen. És ezzel nincs is baj, hiszen a tarja megunhatatlan, Adi Matzek receptjében ráadásul most nem csak a szokásos pác kerül rá, hanem egy curry-vel csavart változat – persze csak ha nem kreatívkodunk tovább a zöldfűszerekkel.