A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mézes-mustáros grillezett tarja

Adi Matzek, a grillezés nagymestere receptje

2018. július 25.
  • sertéstarja
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek dijoni mustár
  • 3 ek méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek curry
  • 1 dl olívaolaj vagy más
  • növényi olaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ízletes pác a nyári estékre: A mézes-mustáros pác tökéletesen illik a tarjához. Elkészítése roppant egyszerű: a mézet és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és az olajat. A kész szósszal bekenjük a húsokat és a szeleteket. A pác elkészítésekor figyeljünk arra, hogy sűrű legyen a szósz, így grillezés közben nem fog csöpögni, és ízletes kérget von a hús köré.

A pácunkat további fűszerekkel is megbolondíthatjuk: kakukkfüvet, zsályát, koriandert is adhatunk hozzá. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk elérni, a húst grillezés közben is kenegethetjük a páclével.


curry , mustár , dijoni mustár , méz , fokhagyma , sertéstarja , grill

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra