Pataky Péter receptje
2025. június 10.1 kg érett San Marzano paradicsom (kiegészíthető valamilyen lédús fajtával, pl. ökörszív, brutus stb., de konzervből is készíthető)
3-4 dl zöldségalaplé
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, friss bazsalikom
pár kanál jóféle extraszűz olívaolaj
A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén nagyon apróra zúzzuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, figyelünk arra, hogy ne barnuljon meg.
Ezután hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott paradicsomokat, és csak néhány percig dinszteljük.
Felöntjük a zöldségalaplével, és gyorsan, egyszer felforraljuk.
Sóval, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük. Ezután turmixoljuk, beállítjuk az ízét, leszűrjük és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor extraszűz olívaolajjal, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük.