Receptek

Hideg San Marzano-leves

Pataky Péter receptje

2025. június 10.

1 kg érett San Marzano paradicsom (kiegészíthető valamilyen lédús fajtával, pl. ökörszív, brutus stb., de konzervből is készíthető)

3-4 dl zöldségalaplé

1 kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, friss bazsalikom

pár kanál jóféle extraszűz olívaolaj  



ADAG: 4 főre

A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát szintén nagyon apróra zúzzuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, figyelünk arra, hogy ne barnuljon meg.

Ezután hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott paradicsomokat, és csak néhány percig dinszteljük.

Felöntjük a zöldségalaplével, és gyorsan, egyszer felforraljuk.

Sóval, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük. Ezután turmixoljuk, beállítjuk az ízét, leszűrjük és hűtőbe tesszük.

Tálaláskor extraszűz olívaolajjal, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük.