A közép- és kelet-európai régióban elsőként megnyíló budapesti Time Out Market újabb kiváló vendéglátóhelyek csatlakozását jelentette be.
A Time Out Market Budapest összesen tizenegy gasztronómiai egységnek ad majd otthont, amelyek sorát újabb szereplők gazdagítják, köztük
a CANTEEN by Pesti István,
a Casa Christa,
a Bigfish,
a Tuning Burger
és a Wines of Hungary.
A még idén debütáló gasztronómiai- és kulturális piac célja, hogy egy fedél alatt mutassa be a város és a környező régiók legkiválóbb séfjeit, éttermeit, italkínálatát és kulturális élményeit. Az egyedi koncepció közvetlen, barátságos hangulatú térben hozza közelebb a látogatókhoz a helyi kulináris és kreatív szcéna legjavát.
A Corvin Palace-ban megnyíló gasztronómiai és kulturális központ közel 2500 négyzetméteren várja majd a vendégeket. Az ételválaszték mellett három bár, öt rendezvényhelyszín és körülbelül 540 ülőhely áll rendelkezésre,
Hagyományos magyar ízek Pesti István séf és a CANTEEN jóvoltából
A CANTEEN nem fine dining élményt kínál, hanem hagyományos magyar ízeket hoz el egy modern, városi térbe. „A tatai Platán Gourmet éttermemben a magyar konyha egy másik arcát mutatom meg - inkább absztrakt, innovatív irányt képviselek. Ugyanakkor mindig is éreztem, hogy hatalmas igény van a hagyományos magyar ételekre is - olyanokra, amilyeneket a nagymamáink főztek, amelyek gyerekkorunk emlékeit idézik. Ezeket a klasszikus, házias, magas minőségű ízeket szeretném megmutatni, szívből és emlékekből főzve.” - magyarázza Pesti István a terveit. Az étlapon olyan mindenki által kedvelt fogások szerepelnek, mint például a gulyásleves, a borjú bécsi, a csirkepaprikás - a tökéletes befejezést pedig egy klasszikus almáspite teszi teljessé.
Egy falatnyi Balaton a Casa Christa jóvoltából
A vendéglátó célja, hogy olyan élményt teremtsen a látogatóknak, ahol az ízek a balatoni tájról mesélnek, a vendégek pedig egy gasztronómiai utazás részeseivé válhatnak, méghozzá anélkül, hogy elhagynák Budapestet.
Casa Christa
A Bigfish elhozza a tengeri szellőt a városi pezsgésbe
A Bigfish az óceán frissességét és a gondtalan tengerparti életérzést csempészi a Time Out Market Budapest gasztronómiai világába. Az étterem kínálatában szezonálisan válogatott tenger gyümölcsei és ritkábban elérhető különleges halak szerepelnek majd a klasszikus kedvencek mellett.
A Tuning Burger világszínvonalú, gourmet burgereket kínál
Olyan különlegességekkel találkozhatnak a vendégek az étlapon, mint a magyar szürkemarha, a hortobágyi Angus, az Omaha, vagy a világhírű Wagyu. A kínálatban továbbá visszaköszönnek a már számos burgerrajongó szívét meghódító kreációk, többek között a mangó-chutney-s burger, a szarvasgombás libamájas burger, az ikonikus Umami Burger, vagy a 2016-ban “Az Ország Burgere” címet elnyerő Leicester burger.
Egy pult, 22 borvidék, és végtelen élmény a Wines of Hungary bárjánál
A Magyar Bormarketing Ügynökség egyedülálló válogatással járul hozzá a Time Out Market italkínálatát, bemutatva a hazai borkultúrát. A dedikált borbárban a vendégek Magyarország mind a 22 borvidékének tételeit felfedezhetik, a választásban pedig szakértő sommelier-k segítenek a helyszínen, akik személyre szabott ajánlásokkal és háttérinformációkkal kalauzolják el az érdeklődőket.