Pohner Ádám receptje
2020. február 27.Kagyló és kagylóvelouté
Hozzávalók:
- 50 dkg fekete kagyló tisztítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej salottahagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- citromlé
Póréhagymás karfiolfőzelék
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma (sok fehér résszel)
- 1 fej karfiol
Póréhagymás karfiolfőzelék elkészítése: A megtisztított póréhagymát 200 °C-on 30 percig sütjük. Ha kihűlt, a külső héját lehúzzuk és daraboljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, majd leforrázzuk. A karfiolt és a póréhagymát vajon átforgatjuk, hozzáadjuk a fekete kagyló húsát, és a kagylómártással kínáljuk.
fehérbor , salottahagyma , karfiol , fekete kagyló , póréhagyma , fokhagyma , tejszín , citromlé