Receptek

Mauritiusi sült rizs

Vass Ildikó receptje

2020. július 24.
  • 40 dkg basmati rizs
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg kaliforniai paprika (vegyesen)
  • 60 dkg királyrák
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek osztrigaszósz
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • chili vagy chiliolaj ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Előmelegített serpenyőben a tojásokból kemény rántottát készítünk, és amikor teljesen kihűlt, apró kockákra vágjuk. A rizst bő, sós vízben megfőzzük, majd bő, hideg vízzel átöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

A rákot megtisztítjuk, ugyanígy járunk el a fokhagymával is, majd vékonyra felszeleteljük. Előmelegített wok serpenyőbe vagy rendes serpenyőbe szezámolajat öntünk, és megpirítjuk rajta a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rizst is.

Ízesítjük halszósszal, osztrigaszósszal, chiliolajjal és szójaszósszal.

Hozzáadjuk a tojást, majd tálalás előtt az apróra szeletelt újhagymát is beleforgatjuk. Ezután előmelegített serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 20 másodpercre beledobjuk a fokhagymaszeleteket.

Hozzáadjuk a rákokat, és rózsaszínre pirítjuk mindkét oldalukat 4-5 perc alatt (sózzuk, borsozzuk).

TÁLALÁS:
Ha kész és mindent egybeforgattunk, tányérra halmozzuk, és egy gerezd lime-mal vagy citrommal tálaljuk. Ízesíthetjük még tandoori masalával, garam masalával és friss korianderrel is.


basmati rizs , sárgarépa , kaliforniai paprika , újhagyma , szezámolaj , osztrigaszósz , halszósz , szójaszósz , olívaolaj , fokhagyma , chili , királyrák , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra