Adolf Patrik receptje
2020. július 28.- 20 dkg füstölt pisztráng
- 20 dkg pisztrángfilé
- 50 dkg cukor
- 50 dkg só
- 1 ek koriandermag
- 1 csokor metélőhagyma
- 5 dkg mascarpone
- 1/2 db citrom héja
- 1 csokor korianderzöld
- 2 dl tejföl
- 4 szelet paradicsomos házi kenyér
- 4 db salottahagyma belső része
- 1 dl almaecet
- 1 csipetnyi sáfrány
- 8 szál kovászolt spárga
A fogás alapja kétféle pisztrángból készül: az egyik felét a füstölt változat adja, a másikat a gravlaxként pácolt hal. Ehhez a pisztrángfiléket a cukor, a só és a koriandermag keverékébe áztatjuk egy napra, majd lemossuk és leszárítjuk.
Ezután a kétféle pisztrángot apró kockákra vágjuk, és felaprított metélőhagymát, reszelt citromhéjat, és éppen annyi mascarponét adunk hozzá, hogy amikor az egészet elkeverjük, megfelelően összeálljon.
A korianderes tejfölhöz erős turmixszal összeaprítjuk a korianderzöldet, majd elkeverjük a tejföllel.
Pácolt hagymát is készítünk. Ehhez az almaecetet elkeverjük sáfránnyal és sóval, majd a salottahagyma belső részeit ebben savanyítjuk.
A kovászolt zöldspárgából megágyazunk a tatárnak, és ezen a spárgaszőnyegen tálaljuk. Hozzáadjuk a savanyított sáfrányos hagymát, valamint a friss és aszalt paradicsommal sült házi kenyeret, amit előtte megpirítunk.
füstölt pisztráng , pisztrángfilé , koriandermag , metélőhagyma , mascarpone , citrom héja , korianderzöld , tejföl , salottahagyma , almaecet , sáfrány , kovászolt spárga , paradicsomos házi kenyér