Takács Hajnalka dietetikus receptje
2020. július 31.- 20 dkg málna
- 50 g kókuszreszelék
- 50 ml víz
- édesítőszer
Házi gyümölcsfagyit rendkívül egyszerű készíteni. Csak a választott gyümölcsöt kell pürésíteni, és ha kellően érett, édesítésre sincs szükség.
Hagyományos esetben joghurttal, tejszínnel szokás krémesíteni és a gyümölcsvelővel elkeverve lefagyasztani. A laktózmentes változatot készíthetjük laktózmentes joghurttal (ha csak laktózintoleranciáról van szó, tejfehérje-allergiánál tilos!), növényi tejszínnel vagy kókuszkrémmel.
Kókuszkrémet vásárolhatunk, de házilag is elkészíthetjük: kókuszreszeléket ledarálunk, és vizet adunk hozzá.
ELKÉSZÍTÉSE:
A málnát pürésítjük, ha szükséges, édesítjük. A kókuszreszeléket dió- vagy mákdaralóban ledaráljuk. A masszához hozzáadjuk a vizet, amit a kókuszkrém magába szív.
Összekeverjük a masszáinkat, és mélyhűtőbe téve lefagyasztjuk.