Receptek

Mogyorós-kávés-csokoládés tuile

Pesti István receptje

2020. augusztus 24.

A KAKAÓS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek kristálycukor

A TUILE
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg őrölt mandula
  • 4 dkg porcukor
  • 2 ek liszt
  • 2 dkg vaj
  • 3 db tojásfehérje

A MOGYORÓS CSOKI
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg guianduja (csokoládé)
  • 12 db tojás sárgája
  • 6 dkg porcukor
  • 50 g mogyoróreszelék
  • 200 g tejszínhab

A FEHÉR CSOKI
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g fehér csoki
  • 50 g eper
  • 1 dl tejszín
  • 150 g tejszínhab

A KÁVÉZSELÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dupla eszpresszókávé
  • 100 g cukorszirup
  • 2 dl kahlua (likőr)
  • 6 lap zselatin
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kakaós piskóta elkészítése:
Klasszikus piskótalapot sütünk.

A tuile elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és 160 °C-os sütőben 7-8 percig sütjük.

A mogyorós csoki elkészítése:
A tojásokat a cukorral vízgőzön habosra keverjük. Hozzáadjuk a guianduját, a mogyorót és amint kihűlt, a habot.

A fehér csoki elkészítése:
Hasonlóan járunk el, mint az előzőnél. Hűtés után habzsákból csíkokat nyomunk, és fagyasztóban kicsit dermesztjük.

A kávézselé elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, és a fehér csokit kimártjuk benne.

Tálalás:
A kakaós piskótából téglalapformát vágunk. Erre a habzsákból mogyoróscsokoládé-krémet nyomunk. Utána rátesszük a tuile-t és a zselés fehér csokit. Kanállal megformázzuk a fagyit. Csokiszósszal és ribizlivel díszíthetjük.


tojás , liszt , porcukor , vaj , kakaópor , őrölt mandula , tejszínhab , guianduja , mogyoróreszelék , eper , tejszín , fehér csoki , zselatin , eszpresszókávé , kahlua , cukorszirup