Receptek

Gyömbéres sütőtökleves pirított dióba forgatott kukoricás ricottagombóccal

Jónás Gábor receptje

2020. október 27.
  • 50 dkg sütőtök
  • 3 dl kókusztej
  • 3 dl alaplé
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 dl méz
  • só ízlés szerint

Diós-kukoricás ricottagombóc
Hozzávalók:

  • 35 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 2 dkg kukoricadara
  • 20 dkg pirított dió
  • só ízlés szerint

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sütőtököt mézzel bekenjük, 180 °C-on 25 percig sütjük, majd meghámozzuk és vajon pirított hagymával lepároljuk. Alaplével és kókusztejjel felengedjük, majd leturmixoljuk. Sóval, mézzel ízesítjük.

Diós-kukoricás ricottagombóc elkészítése:
A ricottát kikeverjük a tojással, a kukoricadarával és a sóval, majd hűtőben pihentetjük fél órán át. Utána kifőzzük, majd dióba forgatjuk. 


sütőtök , kókusztej , alaplé , hagyma , vaj , méz , gyömbér , ricotta , tojás , kukoricadara , dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra