Jónás Gábor receptje
2020. október 27.- 50 dkg sütőtök
- 3 dl kókusztej
- 3 dl alaplé
- 1 fej hagyma
- 10 dkg vaj
- 5 dkg gyömbér
- 1 dl méz
- só ízlés szerint
Diós-kukoricás ricottagombóc
Hozzávalók:
- 35 dkg ricotta
- 1 db tojás
- 2 dkg kukoricadara
- 20 dkg pirított dió
- só ízlés szerint
A sütőtököt mézzel bekenjük, 180 °C-on 25 percig sütjük, majd meghámozzuk és vajon pirított hagymával lepároljuk. Alaplével és kókusztejjel felengedjük, majd leturmixoljuk. Sóval, mézzel ízesítjük.
Diós-kukoricás ricottagombóc elkészítése:
A ricottát kikeverjük a tojással, a kukoricadarával és a sóval, majd hűtőben pihentetjük fél órán át. Utána kifőzzük, majd dióba forgatjuk.
sütőtök , kókusztej , alaplé , hagyma , vaj , méz , gyömbér , ricotta , tojás , kukoricadara , dió