Receptek

Narancsos nyúlvadas zöldfűszeres gnocchival

Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje

2020. november 19.

Nyúlcombtekercs
Hozzávalók:

  • 5 db nyúlcomb
  • tejszín
  • 2 db narancs héja

Narancsos vadasmártás
Hozzávalók:

  • 105 g cukor
  • 1 kg nyúlcsont
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 5 db babérlevél
  • 70 dkg répa
  • 7 dl répalé (gyümölcscentrifugával)
  • 15 dkg zeller
  • 4 ek mustár
  • 120 ml fehérbor
  • 7 db borókabogyó
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 1/2 dl olaj

Sült répa
Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db narancs

  • 2 cl olívaolaj
  • 1/2 tk méz (a tálaláshoz)

Zöld fűszeres gnocchi
Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • rozmaring

Narancshab
Hozzávalók:

  • 200 ml narancslé (120 ml-re visszaforralva)

  • 2 db egész tojás
  • 2 g xantán
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Nyúlcombtekercs elkészítése:
A nyúlcombot kicsontozzuk. Az egyik combot lemérjük és a hús súlyával megegyező tejszínnel, valamint sóval és narancshéjjal pürésítjük.
A maradék kicsontozott combokat késsel szétnyitjuk, hogy elterüljön és folpackra fektetjük, szorosan egymás mellé. A közepébe halmozzuk a húspépet, óvatosan felgöngyöljük és a két végét szorosan megkötjük.

Vákuumozzuk és 3 órára sous videkádba rakjuk 68 °C-on.


Narancsos vadasmártás elkészítése:
A nyúlcsontot sütőben 200 °C-on barnára pirítjuk, a vöröshagymát félbevágjuk és egy száraz serpenyőben feketére pirítjuk a belsejét. A cukrot az olajjal lekaramellizáljuk, rádobjuk a répát, zellert és kis ideig tovább pirítjuk. Ezután tesszük bele a babérlevelet és a mustárt, ezeket szintén hagyjuk egy kicsit pirulni, majd felöntjük borral és belerakjuk a csontokat. Pár percig forraljuk, majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje. A főzés vége előtt, amikor már a zöldségek is majdnem megpuhultak, hozzáöntjük a répalevet és a felére forraljuk. A legvégén hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. A vöröshagymát, a csontokat és a babérlevelet
kiszedjük, úgy turmixoljuk össze.

Sült répa elkészítése:
A répát megpucoljuk, alufóliára tesszük, ízesítjük narancs lével, narancshéjjal, olíva olajjal, sózzuk és

170 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt félpuhára sütjük.


Tálalás előtt egy narancs levében melegítjük fél teáskanál mézzel.

Zöld fűszeres gnocchi elkészítése:
A zöld fűszereket apróra vágjuk, és – minél gyorsabban – egynemű tésztává gyúrjuk a gnocchi hozzávalóival, majd formázzuk és kifőzzük.

Narancshab elkészítése:
A narancshabhoz az összetevőket botmixerrel összekeverjük és habszifonba töltjük. 


nyúlcomb , nyúlcsont , tejszín , narancs héja , vöröshagyma , babérlevél , sárgarépa , zeller , mustár , borókabogyó , fehérbor , fehérborecet , vaj , olaj , narancs , burgonya , liszt , tojás , méz , petrezselyem , kakukkfű , rozmaring , xantán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek