Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2020. november 19.Nyúlcombtekercs
Hozzávalók:
- 5 db nyúlcomb
- tejszín
- 2 db narancs héja
- só
Narancsos vadasmártás
Hozzávalók:
- 105 g cukor
- 1 kg nyúlcsont
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 5 db babérlevél
- 70 dkg répa
- 7 dl répalé (gyümölcscentrifugával)
- 15 dkg zeller
- 4 ek mustár
- 120 ml fehérbor
- 7 db borókabogyó
- 3 ek fehérborecet
- 1 dl tejszín
- 50 g vaj
- 1/2 dl olaj
Sült répa
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 1 db narancs
- só
- 2 cl olívaolaj
- 1/2 tk méz (a tálaláshoz)
Zöld fűszeres gnocchi
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- petrezselyem
- kakukkfű
- rozmaring
Narancshab
Hozzávalók:
- 200 ml narancslé (120 ml-re visszaforralva)
- só
- 2 db egész tojás
- 2 g xantán
Nyúlcombtekercs elkészítése:
A nyúlcombot kicsontozzuk. Az egyik combot lemérjük és a hús súlyával megegyező tejszínnel, valamint sóval és narancshéjjal pürésítjük.
A maradék kicsontozott combokat késsel szétnyitjuk, hogy elterüljön és folpackra fektetjük, szorosan egymás mellé. A közepébe halmozzuk a húspépet, óvatosan felgöngyöljük és a két végét szorosan megkötjük.
Narancsos vadasmártás elkészítése:
A nyúlcsontot sütőben 200 °C-on barnára pirítjuk, a vöröshagymát félbevágjuk és egy száraz serpenyőben feketére pirítjuk a belsejét. A cukrot az olajjal lekaramellizáljuk, rádobjuk a répát, zellert és kis ideig tovább pirítjuk. Ezután tesszük bele a babérlevelet és a mustárt, ezeket szintén hagyjuk egy kicsit pirulni, majd felöntjük borral és belerakjuk a csontokat. Pár percig forraljuk, majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje. A főzés vége előtt, amikor már a zöldségek is majdnem megpuhultak, hozzáöntjük a répalevet és a felére forraljuk. A legvégén hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. A vöröshagymát, a csontokat és a babérlevelet
kiszedjük, úgy turmixoljuk össze.
Sült répa elkészítése:
A répát megpucoljuk, alufóliára tesszük, ízesítjük narancs lével, narancshéjjal, olíva olajjal, sózzuk és
Tálalás előtt egy narancs levében melegítjük fél teáskanál mézzel.
Zöld fűszeres gnocchi elkészítése:
A zöld fűszereket apróra vágjuk, és – minél gyorsabban – egynemű tésztává gyúrjuk a gnocchi hozzávalóival, majd formázzuk és kifőzzük.
Narancshab elkészítése:
A narancshabhoz az összetevőket botmixerrel összekeverjük és habszifonba töltjük.
nyúlcomb , nyúlcsont , tejszín , narancs héja , vöröshagyma , babérlevél , sárgarépa , zeller , mustár , borókabogyó , fehérbor , fehérborecet , vaj , olaj , narancs , burgonya , liszt , tojás , méz , petrezselyem , kakukkfű , rozmaring , xantán