Receptek

Teramói gesztenye csicseriborsóval

Giuseppe Scaricamazza receptje

2020. július 29.

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g olasz durumliszt
  • 2 db tojás
  • tengeri só

CSICSERIBORSÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g csicseriborsó
  • 50 g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 60 ml olívaolaj
  • tengeri só

SOFFRITTO
HOZZÁVALÓK:

  • 30 g salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g zeller
  • 1 szál rozmaring
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g gesztenye
  • 100 g csicseriborsó
  • gyümölcsös olasz olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A 400 g csicseriborsót 12 órával a felhasználás előtt beáztatjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük. Utána kinyújtjuk, tetszőleges méretű rombuszokra vágjuk, és sós, lobogó vízben kifőzzük.

Az előző este beáztatott csicseriborsót apróra vágott póréhagymán és a gerezd fokhagymán megfőzzük babérlevél és só hozzáadásával. Amikor megfőtt, a betéthez kivesszük a negyedrészét, a maradékot pedig turmixgépbe tesszük, majd a fokhagymát és a babérlevelet kivéve olívaolaj hozzáadásával készre ízesítjük.

A soffritto elkészítéséhez a salotta hagymát és a fokhagymát apró kockára vágva üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és zellert, valamint a rozmaringágat, amit a végén kiveszünk.

A zöldségalaplé folyamatos hozzáadásával az egészet összepároljuk.

TÁLALÁS:
A gesztenye héját keresztbe bevágjuk, sütőbe téve készre sütjük, majd megpucoljuk, és tálalás előtt szeletekre vágva megpirítjuk. Tálalás előtt pár percre mindent összekeverünk, majd tálaláskor gyümölcsös olasz olívaolajjal meglocsoljuk.




csicseriborsó , gesztenye , olasz durumliszt , tojás , fokhagyma , póréhagyma , babérlevél , olívaolaj , salottahagyma , rozmaring , sárgarépa , zeller , gyümölcsös olasz olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra