Giuseppe Scaricamazza receptje
2020. július 29.TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 200 g olasz durumliszt
- 2 db tojás
- tengeri só
CSICSERIBORSÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 300 g csicseriborsó
- 50 g póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 60 ml olívaolaj
- tengeri só
SOFFRITTO
HOZZÁVALÓK:
- 30 g salotta hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa
- 50 g zeller
- 1 szál rozmaring
- tengeri só
- frissen őrölt bors
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 200 g gesztenye
- 100 g csicseriborsó
- gyümölcsös olasz olívaolaj
A soffritto elkészítéséhez a salotta hagymát és a fokhagymát apró kockára vágva üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és zellert, valamint a rozmaringágat, amit a végén kiveszünk.
A gesztenye héját keresztbe bevágjuk, sütőbe téve készre sütjük, majd megpucoljuk, és tálalás előtt szeletekre vágva megpirítjuk. Tálalás előtt pár percre mindent összekeverünk, majd tálaláskor gyümölcsös olasz olívaolajjal meglocsoljuk.
csicseriborsó , gesztenye , olasz durumliszt , tojás , fokhagyma , póréhagyma , babérlevél , olívaolaj , salottahagyma , rozmaring , sárgarépa , zeller , gyümölcsös olasz olívaolaj