Kitzinger Szonja
2025. október 14.Miska Kitchen&Bar , Oszaka Expo 2025 , Csapody Balázs , Vidák Zoltán
Több mint egymillió látogató volt kíváncsi a Magyar Pavilonra a 2025-ös Oszakai Világkiállításon. A magyar megjelenés az Expó központi témájához egyedi módon kapcsolódott, a figyelmet a hagyományokra, az ember és a természet harmóniájára, valamint a múlt értékeiből építkező jövő gondolatára irányította. Az esemény fél év után október 13-án zárta kapuit.
A magyar kitelepülés, illetve a Magyar Pavilon része volt egy pop up étterem is. A Miska Kitchen&Bar a magyar ételeken keresztül kereste az utat a zömében japán vendégek szívéhez. Az étterem gasztrokoncepciójáért Csapody Balázs, a fogásokért Vidák Zoltán séf felelt. Jó hír, hogy a Magyar Pavilon étterme a világkiállítás egyik legnépszerűbb vendéglátóhelyévé vált.
Vidák Zoltán, séf a magyar Konyhának nyilatkozik 2025. szeptemberében
A Miska Kitchen & Bar hat hónap alatt 46 000 vendéget fogadott, napi mintegy 250 főt. A gulyáslevesből 18 600 adag, a Hortobágyi palacsintából 17 000 adag, míg a somlói tekercsből több mint 4100 adag, azaz 164 méternyi desszert készült – ez több mint másfél futballpályányi édes élmény. A magyar ételek iránti érdeklődést jól mutatja, hogy sok látogató már reggel 8:55-kor, közvetlenül az Expó nyitását követően beállt a sorba, hogy biztosan bejusson az étterembe, amely hivatalosan 13 órakor nyitott.
Az oszakai Expót a Magyar Konyha stábja is meglátogatta, a kint töltött időről az alábbiakban írtunk, az esemény nagyobb összefoglalójáért keresse a Magyar Konyha novemberi lapszámát is.
Oszakaland 1. _ Expo gyorstalpaló
Oszakaland 2. – A Magyar Pavilon
Oszakaland 3. – Kalandozás a Magyar Pavilon belsejében
Oszakaland 4. – Pop up magyar étterme az Expón