Receptek

Bőrén sült tengeri süllő, teriyakis pirított rizzsel

Valoryz Market receptje

2025. szeptember 24.

Laktóz- és gluténmentes

Hal:

  • 800 g tengeri süllő - filé
  • 70 ml repceolaj
  • 12 g só

Rizs:

  • 400 ml víz
  • 200 g rizs (bio)
  • 50 g teriyaki szósz
  • 40 g tisztított vaj
  • 3 g só Garniture
  • 40 g cékla
  • 40 g bébicukkini (sárga)
  • 40 g hónapos retek
  • 40 g sárgarépa
  • 40 g retek-mikrozöldség
  • 30 g kaprigyümölcs
  • 2 szál újhagyma

Mézes citrus vinaigrette:

  • 50 ml szőlőmagolaj
  • 40 ml olívaolaj
  • 30 g akácméz
  • 15 ml citrom (leve)
  • 15 ml lime (leve)


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Hal: Egy teflon serpenyőben hevítsd fel a repceolajat, és tedd bele a halfilét alul a bőrös felével, majd sózd meg. Közepes lángon, forgatás nélkül süsd így a halat két-három percig.

Rizs: A rizst kétszer-háromszor mosd át, tedd bele egy fazékba, öntsd fel forró vízzel és sózd meg. Forrald fel újra, fedd le, kapcsold ki a tűzelyet; húsz perc alatt elkészül. Miután kihűlt a rizs, formázz korongot belőle és egy teflon edényben, tisztított vajon süsd ropogósra az alját. Mikor elkészült, kend meg a teriyaki szósszal.

Garniture: A kapribogyó kivételével a zöldségeket szeleteld vékonyra és áztasd jegyes vízbe.

Vinaigrette: A mézet, a citrom és a lime levét egy magas falú edényben turmixold össze, és miközben megy a gép, az előre összekevert szőlő- és olívaolaj ból óvatosan folyatva öntsd hozzá annyit, hogy szép sűrű vinaigrette-et kapj.

Tálalás: Tedd tányérra a teriyakis pirított rizskorongot és fektesd rá a megsült halat bőrrel felfelé. A friss, szeletelt zöldségeket tedd a halra, majd csepegtesd rá a vinaigrette-et.


teriyaki szósz , tengerisüllő , rizs

Kapcsolódó cikkek