Andrész Zoltán receptje
2020. július 29.(45 szelethez)
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 900 g liszt
- 450 g vaj
- 150 g Koronás Porcukor
- 75 g élesztő
- 1 db tojás
- 5 dl tejszín
- csipet só
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 500 g darált dió
- 250 g Koronás Porcukor
- 1 rúd vanília magja
- 1 db citrom reszelt héja
- baracklekvár (házi készítésű)
MÁZ
HOZZÁVALÓK:
- 300 g étcsokoládé (min. 50%-os)
Egy cukrászda, ahol mindig van Esterházy, dobostorta, rigójancsi. Egy hely, ahol a klasszikus sütemények jó alapanyagokból készülnek, hagyományos receptek alapján. Ahol a krémes gyerekkori emlékeket idéz és a fagyi friss gyümölcsből készül.
Biatorbágy főutcáján könnyen megtalálható az Andrész cukrászda, a családi cukrászműhely, Andrész Zoltán cukrász és testvére, Edit irányítása alatt.
Nagypapájuk híres biatorbágyi pék volt, a zsemlét még mindig az ő receptje alapján készítik. Édesanyjuk minden hétvégén sütött, diótortát, almatortát, buktát vagy meggyes piskótát. Zoltán a Nádori és az Osváth cukrászdában, Németországban és Belgiumban tanulta a mesterséget, majd édesapjuk javaslatára 22 évvel ezelőtt megnyitották a biatorbágyi cukrászdát.
Azóta belga csokoládékurzuson és olasz fagylaltkészítő tanfolyamon is járt. A magyar cukrász sajátossága az, hogy mindent készít: sósat, édeset, fagylaltot és csokoládét is, vallja Zoltán, aki karácsonyra hagyományos zserbószeletet készített a Magyar Konyha olvasói számára.
csokoládé , lekvár , dió , liszt , vaj , porcukor , élesztő , tojás , tejszín , vaníliarúd , sárgabaracklekvár , citrom héja , étcsokoládé