Hírek

Kitzinger Szonja

2024. december 9.

Matild Palota , karácsonyi dekoráció

Az ünneplőbe öltözött éttermek portáján mindig jó benézni, hát még betérni és megvizsgálni a karácsonyi kínálatot.


A Matild Palace az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremtett. A látványos dekoráció része a földön heverő gyöngysor, az arany krokodil és a karácsonyfát csodáló zsiráfok. Mindezekre a látványos dekorációkra az aulában, a Duchess Bárban, a Spagoban bukkanhatunk. De rendben, hogy szép a dekoráció, de mit lehet enni az ünnepi szezonban? Természetesen a menükártyákat is megolvastuk.




A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között háromfogásos ünnepi menüvel készül. A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval készített gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.  




December 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.




Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre összeállítást rendelni a Spago Budapest-ből december 21-26. között. A lakoma fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka. A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni.




Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig. A különleges puncs – és forraltbor sarok a felnőttek kedvence lesz, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják. Két szerdai ünnepi brunch is lesz az étteremben: december 25.-én karácsonyi brunch, január 1-jén pedig újévi brunch teszi különlegessé az év utolsó, és első pillanatait.





Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek