Hírek

Magyar Konyha

2024. szeptember 10.

élelmiszeripar , ökogazdálkodás , konferencia , budapest

Szeptember 10. és 12. között, idén a magyar EU elnökség hivatalos programja keretében Budapesten, a Pesti Vigadóban tartják az Európai Ökogazdálkodási Kongresszust. A tanácskozás témája közös vízió kialakítása az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jövőjéről.

A konferencia, amelyet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet szervezett, aktuális és az öko ágazat számára kiemelt fontosságú témákat tárgyal, mintegy 200 résztvevővel, akik az ellátási lánc szereplőit, a termelőket, a feldolgozókat, a kereskedőket, a kutatókat és a döntéshozókat képviselik.

A tanácskozáson szóba kerülnek egyebek mellett az új EU-s politikai mandátum agrár prioritásai, az ökológiai gazdálkodás versenyképessége és jövedelmezősége, a Közös Agrárpolitikából eredő lehetőségek és kihívások.

A kongresszus vitaindító előadását Dr. Jürn Sanders tartotta kedden, az ökológiai gazdálkodásból származó jövedelmek és az ökogazdaságok jövedelmezősége kapcsán, illetve az ökológiai és a nem ökológiai gazdálkodás összehasonlításával.

Catherine Geslain Lanéelle, az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának stratégiai és szakpolitikai elemzési igazgatója kedden a fenntartható agrár-élelmiszertermelési rendszerre való áttérés lehetőségeiről, a Közös Agrárpolitika aktuális kilátásairól beszélt, a szerdai napon pedig Frans Carree, a De Bolster Organic Seeds nemesítési osztály vezetője tart előadást a szellemi tulajdonjogokról és a genetikai anyagokra vonatkozó szabadalmak kérdéseiről.

A konferencia szerdai napján Lee Holdstock, vezető üzlet- és kereskedelemfejlesztési menedzser a legfrissebb adatok alapján mutatja majd be az európai ökológiai piac jelenlegi helyzetét. Anton Järild, kommunikációs stratégiai szakértővel és Silvia Schmidt szakpolitikai menedzserrel pedig közös panelszekcióban vizsgálják majd, miként lehet új és innovatív megközelítések alkalmazásával kommunikálni az ökológiai gazdálkodásról és az ökológiai termékekről.

A kongresszus részletes programja ezen a linken élrhető el.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló