Hírek

Magyar Konyha

2024. június 3.

repülőtéri étterem , global tastemakers

A repülőtereken történő evésről és ivásról elsőre kevésbé az ínyencségek, sokkal inkább a kevésbé érdekes fogásokért elkért borsos árak juthatnak eszünkbe. De mindig akadnak kivételek.

Ha árban nem is, de a kínálat tekintetében bőven vannak a világon olyan reptéri éttermek, amelyeket érdemes felkeresni, pláne akkor ha mondjuk egy csatlakozás miatt óráink vannak erre. A Food and Wine Global Tastemakers több mint 180 gasztronómiai és utazásokkal foglalkozó újságíró szavazatai alapján rangsorolta többek között a legjobb reptéri éttermeket is.

A teljes listán helyet kapott mások mellett az Amsterdam Airport, ahol kihangsúlyozzák a helyi söröket és harapnivalókat, utóbbiak tesztelésére a Dutch Kitchen a legtutibb: van holland palacsinta és hering is.

New Yorkban a John F. Kennedy International Airport ételválasztéka majdnem olyan hatalmas, mint maga a reptér. A 4-es terminálban található The Palm Bar & Grille sztékjei mellett bátran kísérletezhet a turista mondjuk a távol-keleti ételekkel is. A legközelebbi, ajánlott helyszín a Müncheni Repülőtér, ahol érdemes megkóstolni az egyetlen reptéri sörfőzde, az Airbräu söreit, és kipróbálni a Michelin-csillagos Mountain Hub Gourmet éttermet.

Íme a világ 5 legjobb gasztronómiai élményt kínáló repülőtere:


5. IGA Istanbul Airport


Az isztambuli repülőtér ételválasztéka méltó az elhelyezkedéséhez: Európa és Ázsia ízvilága egyaránt felbukkan a terminálokban. A Simit Sarayi török utcai fogásokat kínál, a Cuisine Anatolia pedig a klasszikus török konyha kínálatát mutatja be.


4. Heathrow Airport





A londoni Heathrow-n nyilván van Gordon Ramsay Plane Food, de az 5. terminált szokás a leggazdagabb ételfelhozatalt kínáló légikikötőként is emlegetni. A Giraffe-nál gyorskajákból, a Caviar House & Prunier Seafood Barban luxus fogások közül lehet válogatni. A kettő között pedig számos egyéb lehetőség is az utazók rendelkezésére áll.


3. Dubai International Airport


Nem meglepően, Dubaiban a luxus uralkodik a repülőtéren is. A csúcskategóriás üzletek között császkálva felfedezhetőek a L'Éclair de Génie desszertjei, de rengeteg közel-keleti étel között is lehet válogatni például a Comptoir Libanais-ban. Mindezek mellett pedig temrészetesen számtalan nemzetközi fogást is kóstolható.


2. Tokyo-Narita International Airport





Itt az is betekintést nyerhet Japán kulináris hagyományaiba, aki csak átutazóban van. Látványos sushi étterem a Sushi Kyotatsu, amiből kettő is van, a Tempura Nihonbashi Tamai pedig a szezonális, helyi temrékekre koncentrál.


1. Jewel Changi Airport


A legjobb ételek és italok a 2024-es Global Tastemakers Awards szerint Szingapúrban, Jewel Changi Repülőtéren vannak. A terminálokon több mint száz élelmiszerárus működik. A Kiwamiba szuper ramenező, a harmadik szinten található Jumbo Seafoodnál pedig állítólag verhetetlen a chilis rák. Mindezek után pedig jöhet a Sourbombe Artisanal Bakery-nél egy nem mindennapi édesség!

A legjobb gasztrokínálattal bíró repterek teljes listája itt böngészhető.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek