A Londonban rendezett Drinks Business, Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen nyert aranyérmet az alkoholmentes magyar pezsgő.
A Global Masters versenyeken már 2013 óta díjazzák a legjobb alkoholmentes pezsgőket, az indulók pedig nem régiók, hanem szőlőfajták szerint szállnak ringbe. Így különösen figyelemre méltó az, hogy a Törley Alkoholmentes Rosé aranyérmet nyert, hiszen a piac nagy hagyományokkal rendelkező pincészeteit kellett legyőzni – adta hírül a pezsgőpincészet.
A versenyen a budafoki pezsgőüzem terméke kiemelkedő minőségével és ízvilágával tűnt ki, elnyerve a nemzetközi szakértőkből álló zsűri elismerését.
„Pezsgőink az év során számos aranyérmet szereztek a nemzetközi versenyeken, ám nagy örömünkre szolgál, hogy az alkoholmentes kategóriában is ilyen rangos elismeréssel díjaztak minket!” - mondta Csomay András a Törley marketing vezetője.
A Törley Alkoholmentes gyártási folyamata lehetővé teszi, hogy megőrizze a pezsgőkre jellemző frissességet, hiszen az ital készítése során az alapborokat még erjedéssel hozzák létre, ahol kialakulnak az íz és zamat jegyek, majd egy alacsony hőmérsékleten végzett desztillálás segítségével eltávolítják a termékből az alkoholt. Ennek eredményeként megőrzi a valódi pezsgők frissítő karakterét és a pezsgő jelleget adó buborékokat is tartalmazza.