Receptek

Farkassügér paradicsomos gombákkal

Bereznay Tamás receptje

2021. április 12.
  • 4 db farkassügérfilé
  • 15-15 dkg laska-, ördögszekér- és csiperkegomba
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1/2 dl olívaolaj

  • szőlőmagolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A raguhoz a fokhagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát, és közepes lángon megpirítjuk.

Miután világosbarnára pirult a gomba, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, két percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva elkeverjük 10 dkg kockára vágott hideg vajjal, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

A halfiléket kevés felmelegített szőlőmagolajon, mindkét felükön 1-1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a maradék kockára vágott vajat, és miután felmelegedett, folyamatosan locsolgatva befejezzük a hal sütését.

Legvégül kevés citromlével meglocsoljuk.



farkassügérfilé , koktélparadicsom , vaj , petrezselyem , fokhagyma , citrom , olívaolaj , szőlőmagolaj , laskagomba , ördögszekérgomba , csiperkegomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra