Bereznay Tamás receptje
2021. április 12.- 4 db farkassügérfilé
- 15-15 dkg laska-, ördögszekér- és csiperkegomba
- 15 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 1/2 dl olívaolaj
- só
- szőlőmagolaj
A raguhoz a fokhagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát, és közepes lángon megpirítjuk.
Miután világosbarnára pirult a gomba, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, két percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva elkeverjük 10 dkg kockára vágott hideg vajjal, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
A halfiléket kevés felmelegített szőlőmagolajon, mindkét felükön 1-1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a maradék kockára vágott vajat, és miután felmelegedett, folyamatosan locsolgatva befejezzük a hal sütését.
Legvégül kevés citromlével meglocsoljuk.
farkassügérfilé , koktélparadicsom , vaj , petrezselyem , fokhagyma , citrom , olívaolaj , szőlőmagolaj , laskagomba , ördögszekérgomba , csiperkegomba