Receptek

Pisztrángfilé roston

Endrédi Zoltán receptje

2021. június 16.
  • 4 db szivárványos pisztráng (350-400 g)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg mandula
  • 1 db citrom héja
  • 20 g nagy szemű só
  • 10 g szódabikarbóna
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl sweet chili
  • 1 db lime
  • 1 tk olívaolaj
  • chilisó
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A brokkolifejeket szódabikarbónás vízben blansírozzuk, thermomixerben vagy botmixerrel 70 g vaj hozzáadásával krémes állagúra turmixoljuk, chilisóval fűszerezzük.

Serpenyőben vajat hevítünk, a halat bőrével lefelé elkezdjük pirítani, 2 perc után megfordítjuk és készre sütjük, chilisóval fűszerezzük.


A serpenyőben maradt vajban aranybarnára pirítjuk a mandulát, lime-ot és sweet chilit adunk hozzá.

180 °C-os sütőben a brokkolirózsákat olívaolajjal megpirítjuk.


szivárványos pisztráng , vaj , brokkoli , mandula , citrom , olívaolaj , sweet chili , nagy szemű só , szódabikarbóna , tejszín , lime

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra