Receptek

Cseresznyés clafoutis

Győrffy Árpád receptje

2021. június 27.
  • 20 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 2 cl amaretto
  • 50 g kristálycukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 db tojás
  • 55 g liszt

  • friss cseresznye
  • porcukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejet, a tejszínt és kristálycukrot a vaníliarúddal felforraljuk, majd kihűtjük. A lisztet a tojásokkal, az amarettóval és egy csipet sóval egy habüstben csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tej-tejszín keverékét. Fél órát állni hagyjuk.

Tálalás:
A clafoutis-formákat kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztát, és belehelyezzük a felezett, magozott cseresznyéket. 180 °C-on sütjük 10-12 percig. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.



tejszín , tej , tojás , vaníliarúd , amaretto , liszt , cseresznye , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra