Győrffy Árpád receptje
2021. június 27.- 20 ml tej
- 200 ml tejszín
- 2 cl amaretto
- 50 g kristálycukor
- 1/2 rúd vanília
- 2 db tojás
- 55 g liszt
- só
- friss cseresznye
- porcukor
A tejet, a tejszínt és kristálycukrot a vaníliarúddal felforraljuk, majd kihűtjük. A lisztet a tojásokkal, az amarettóval és egy csipet sóval egy habüstben csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tej-tejszín keverékét. Fél órát állni hagyjuk.
Tálalás:
A clafoutis-formákat kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztát, és belehelyezzük a felezett, magozott cseresznyéket. 180 °C-on sütjük 10-12 percig. Hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
tejszín , tej , tojás , vaníliarúd , amaretto , liszt , cseresznye , porcukor