Kasuba László receptje
2022. február 21.- 5 dkg libazsír
- 2 db vöröshagyma
- 20 dkg kápia paprika
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg fokhagyma
- 80 dkg csirkecomb feldarabolva
- 4 d l csirkealaplé
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- köménymag
- fűszerpaprika
- só, bors
A vöröshagymát apróra vágjuk, a libazsíron lassan karamellizáljuk, majd amikor aranybarna színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott kápiát, a paradicsomot, és így főzzük lassú tűzön tovább.
Amikor a paradicsomban lévő víz elpárolgott, félrehúzzuk, leturmixoljuk, hozzáadjuk a csirkecombokat, a fűszereket és az alaplevet, majd tovább főzzük kb. fél órán át.
Habarást készítünk, a paprikás szószból kivett mártással hőkiegyenlítjük, hozzáadjuk a maradék mártásunkhoz, kiforraljuk, és a mártást leszűrjük.
Galuskával tálaljuk.
vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , kápia paprika , csirkecomb , csirkealaplé , tejföl , liszt , libazsír , köménymag , fűszerpaprika