Receptek

Avokádókrém, füstölt lazac, saláta, sült paprika

Bereznay Tamás receptje

2023. október 21.

2 db érett avokádó húsa villával összetörve

1 lime leve

1 fej finomra vágott salottahagyma

1/2 csokor apróra vágott koriander

10 szelet nagyméretű magos kenyér

20 dkg füstölt lazac

1 csokor retek

4 salátalevél

1 doboz retekcsíra

2 db kápia paprika


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A krém hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük. A paprikát forró serpenyőben vagy sütőben feketére sütjük, rövid időre letakarjuk, majd a héját lehúzzuk. Tányérra téve enyhén megsózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és hűtőbe tesszük. A retket felkarikázzuk, a salátát megmossuk. Ezután a képen látható módon – vagy az ízlésünknek megfelelő formában – összeállítjuk a szendvicset. 

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra