A magyar csapat lyoni Bocuse d'Or döntő első versenynapján, január 26-án mutathatja majd be, mit tud. A döntő ezúttal versenyfutás lesz az idővel, az alapanyagoknak viszont örülnek a magyarok.
A legfontosabb információk már hivatalosak a Bocuse d'Or lyoni döntőjével kapcsolatban. A magyarok január 26-án versenyeznek, és immár a tányértémát is kihirdették, amelyben ezúttal az lesz a csavar, hogy a csapatoknak nem egy mini tálat kell prezentálniuk: a már ismert hústál mellett egy zelleres, halas, homáros minitállal kell elkápráztatni a zsűrit.
A csapatoknak szükségük lesz a kreativitásukra, mert a zellerpárost először egy tálon kell majd bemutatni, majd pedig külön-külön, fine-dining tálálásban is. Vagyis a „zeller duót” a zsűri egyszer egészben veszi majd szemügyre, majd ez érkezik vissza a versenyboxba. Ez a metódus összességében húsz percet vesaz majd el a versenyidőből.
A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel. Commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence. A magyar küldöttség
örül az alapanyagoknak, hiszen mind a zeller, mind a tengeri sügérhez igen hasonló sashal, mint az európai kékhomár jól használható. Az ételek tökéletesítésén jelenleg is dolgozik a stáb, akik szerint az igazi kihívást a logisztika és a kiesett főzési idő jelenti majd.