Az ünneplőbe öltözött éttermek portáján mindig jó benézni, hát még betérni és megvizsgálni a karácsonyi kínálatot.
A Matild Palace az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremtett. A látványos dekoráció része a földön heverő gyöngysor, az arany krokodil és a karácsonyfát csodáló zsiráfok. Mindezekre a látványos dekorációkra az aulában, a Duchess Bárban, a Spagoban bukkanhatunk. De rendben, hogy szép a dekoráció, de mit lehet enni az ünnepi szezonban? Természetesen a menükártyákat is megolvastuk.
![]()
A luxusszálloda földszintjén található Spago by Wolfgang Puck Budapest csapata december 1. és 23. között háromfogásos ünnepi menüvel készül. A házi pácolású lazacot ír mangalicapofa ragu követ, mely juhtúrós sztrapacskával és maláta ropogóssal kerül a tányérokra. A cseresznye likőrrel, téli fűszerekkel és tejcsokoládéval készített gesztenye mousse pedig ünnepi desszert a javából.
![]()
December 24-én, Szenteste is nyitva áll az étterem ajtaja. Az üdvözlőfalatkák után előételként választhatunk kacsamáj terrine-t aszalt szilvával, tradicionális korhely halászlevet házi pisztráng raviolival, vagy vegetáriánus sült töltött káposztát füstölt sajttal és kaporral. Az utána következő sáfrányos rizotto Milánói stílusban kellemesen megágyaz a főfogásnak, mely lehet szarvas filé téli gyökérzöldségekkel vagy serpenyőben sült lazacfilé mángolddal, fregolával és rózsabors mártással. A desszertek között karácsonyi gesztenyés fatörzs bújik meg kandírozott magvakkal, de kenyérpudingot is kérhetünk rumos mazsola fagylalttal és tojáslikőrrel, illetve vegán kókuszos panna cottát is választhatunk mandarinnal és citromnáddal.
![]()
Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre összeállítást rendelni a Spago Budapest-ből december 21-26. között. A lakoma fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka. A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni.
![]()
Az adventi időszakban ünnepi villásreggelikkel készülnek, ahol a gondosan válogatott szezonális finomságaiktól kezdve a hagyományos kedvencekig. A különleges puncs – és forraltbor sarok a felnőttek kedvence lesz, míg a gyerekeket izgalmas programokkal, saját gyermekmenüvel, valamint forró csokoládéval és gofrisütéssel várják. Két szerdai ünnepi brunch is lesz az étteremben: december 25.-én karácsonyi brunch, január 1-jén pedig újévi brunch teszi különlegessé az év utolsó, és első pillanatait.
![]()
![]()