A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tonkababos csokoládé málnával és sós karamellfagylalttal

Kanász László receptje

2020. augusztus 2.
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 3 db zselatinlap
  • 2 dl tejszín
  • friss málna
  • barna cukor
  • tonkabab
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 8 dkg mandulapraliné


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A zselatinlapokat jeges vízbe áztatjuk, a tejszín felét habbá verjük. 1 db tojássárgáját cukorral elkeverünk vízgőz felett.

A tejcsokoládét felolvasztjuk, és a tojáshoz adjuk, belereszeljük a tonkababot.

1 db zselatinlapot adunk hozzá, 65 °C-ig melegítjük. Visszahűtjük, a felvert tejszínt hozzáadjuk, hengereket formázunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk.

A keserű csokoládét tejjel és tejszínnel felforraljuk, hozzáadjuk a mandulapralinét, majd kidermesztjük, hidegen felkockázzuk.

A cukrot karamellizáljuk, sóval ízesítjük és tejjel felöntjük, majd addig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.

A 2 db tojássárgáját 120 g cukorral és 2 dl tejszínnel elkeverjük, és folyamatos keverés mellett 68 °C-ig melegítjük, majd hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat és végül a sós karamellszirupot.

Gyakran átkeverve fagyasztjuk. Friss málnával és mentalevéllel tálaljuk.


málna , tonkabab , tejcsokoládé , étcsokoládé , tejszín , zselatinlap , tojás , tej , mandulapraliné

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra