Kanász László receptje
2020. augusztus 2.- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 dl tejszín
- 3 db zselatinlap
- 2 dl tejszín
- friss málna
- barna cukor
- tonkabab
- 3 db tojássárgája
- 2 dl tej
- 8 dkg mandulapraliné
A tejcsokoládét felolvasztjuk, és a tojáshoz adjuk, belereszeljük a tonkababot.
1 db zselatinlapot adunk hozzá, 65 °C-ig melegítjük. Visszahűtjük, a felvert tejszínt hozzáadjuk, hengereket formázunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk.
A keserű csokoládét tejjel és tejszínnel felforraljuk, hozzáadjuk a mandulapralinét, majd kidermesztjük, hidegen felkockázzuk.
A cukrot karamellizáljuk, sóval ízesítjük és tejjel felöntjük, majd addig forraljuk, amíg szirupos állagú nem lesz.
málna , tonkabab , tejcsokoládé , étcsokoládé , tejszín , zselatinlap , tojás , tej , mandulapraliné