A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bárányfartő kapros zöldbabfőzelékkel

Gyurik Gábor receptje

2021. június 14.
  • 1,8 kg báránykeresztfartő
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 fej salotta hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 köteg kapor
  • 12 dkg vaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 dl tejszín
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A bárányt sózzuk, borsozzuk, majd kevés olíván erős lángon körbepirítjuk. Mellédobjuk a fokhagymákat, a vaj felét, amivel habzás után locsolgatni kezdjük.

3-4 percre 180 °C-os sütőbe tesszük, tálalásig 50-60 °C-os helyen pihentetjük.


A visszamaradt zsiradékban a szeletelt salotta hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zöldbab felét, a kapor felét, felöntjük a fehérborral, a tejszínnel, és kis lángon puhára pároljuk.

Ha megpuhult, turmixgépben pürét készítünk belőle, amit szitán áttörünk.

A zöldbab másik felét lobogó sós vízben puhára főzzük, tálalás előtt tisztított vajjal és vágott kaporral ízesítjük.


zöldbab , báránykeresztfartő , salotta hagyma , fehérbor , fokhagyma , kapor , olívaolaj , tejszín , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra