A Chianti Étterem receptje
2020. október 12.- 90 dkg mangalicapofa
- 30 dkg karotta
- 10 dkg zeller
- 10 dkg hagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 15 dkg hámozott paradicsom
- 5 dkg szarvasgomba
- 1 szál rozmaring/kakukkfű/zsálya
- 2 db babérlevél
- 1 dl 20%-os tejföl
- 1 dl olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
CSÜCSÜR
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg füstölt marhanyelv
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 15 dkg házi túró
- 10 dkg vaj
- 8 dkg parajpüré
- 1 db tojás
- 1 cs petrezselyem
- só, bors
A mangalicapofát hártyázzuk, majd forró olívaolajos serpenyőben körbepirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd a darabolt zöldségeket a fűszernövényekkel megpirítjuk. Visszarakjuk a mangalicapofákat,
A karottát megfőzzük, kakukkfűvel, tejföllel, szarvasgombával pürésítjük, szifonba rakjuk. A párolólét visszaforraljuk, majd vajjal sűrítjük: ezzel tálaljuk.
CSÜCSÜR ELKÉSZÍTÉSE:
A füstölt marhanyelvet megfőzzük, majd friss túróval pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, majd áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval, parajpürével. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, beletöltjük a marhanyelves tölteléket, félhold alakúra hajtjuk és villázzuk. Forrásban lévő sós vízben főzzük, majd vajon megpirítjuk.
mangalicapofa , karotta , zeller , hagyma , fokhagyma , paradicsom , szarvasgomba , rozmaring , kakukkfű , zsálya , babérlevél , tejföl , olívaolaj , burgonya , liszt , tojás , túró , parajpüré , petrezselyem , füstölt marhanyelv