Zoboki Zoltán receptje
2020. július 22.A HALÁSZLÉALAP
HOZZÁVALÓK:
- 70 dkg vegyes apró hal (pontyfej, keszeg, harcsafej, kárász)
 - 30 dkg vöröshagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 5 dkg füstölt szalonna
 - 1 db lecsópaprika
 - 1 db paradicsom
 - 1 db erős zöld paprika
 - 2 dkg fűszerpaprika, só
 
A KRÉMHALÁSZLÉ
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg harcsaapróhús
 - 12 dkg haltej
 - 4 db szép, ha lehet, csontos harcsaszelet
 
A hozzávalókból kellemesen csípős halászlét főzünk, amit alaposan átpasszírozunk.
A krémhalászlé elkészítése:
A halászléalapba belefőzzük a harcsaaprólékot és a haltejet, majd krémesre turmixoljuk. A belefőzött haltejtől lesz a leves krémleves jellegű. Alaposan kell krémesíteni, különben szétesik a leves. A kész levesbe belefőzzük a harcsaszeletet és – az étteremben – az ikrával töltött, házilag készített tésztabatyut.
pontyfej , keszeg , harcsafej , kárász , vöröshagyma , fokhagyma , füstölt szalonna , lecsópaprika , paradicsom , erős zöld paprika , fűszerpaprika , harcsaapróhús , haltej , harcsaszelet
                    
                
        



