Receptek

Ínyenc csülök sörös mézben párolt hagymaszósszal

Rédai Attila (a nagykörűi Suttogó étterem) receptje

2020. július 15.
  • 1,4 kg füstölt csülök
  • 2 dl sör
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 80 g méz

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A füstölt csülköt megfőzzük. A főzőlébe vöröshagymát, babérlevelet és egy kis ecetet teszünk. Nem sózzuk. Ha a csülök megfőtt, kicsontozzuk, felszeleteljük és a héjas cikkburgonyára tálaljuk.

A karikára vágott vöröshagymát a sörös mézben megpároljuk, majd ahogy a sör lassan elfő róla, karamellizáljuk a mézzel. Ezt a pépes hagymaszószt tesszük a burgonyára tálalt csülök tetejébe.




méz , sör , füstölt csülök , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra