Receptek

Lestyános libaszárnytő

Frideczky András receptje

2020. július 30.

LIBASZÁRNYTŐ
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db libaszárnytő
  • 2 szál lestyán
  • 2 szál kakukkfű
  • 50 g vaj
  • 500 g libazsír
  • 2 fej salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

FINOMFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g salotta hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g burgonya
  • 300 g paszternák
  • 30 g vaj
  • 20 g extra szűz olívaolaj

  • 150 g karotta
  • 50 g cukorborsó
  • 50 g csemege lila hagyma
  • 100 g karfiol
  • 50 g karalábé

PÖRC
HOZZÁVALÓ:

  • 200 g libaháj

PÖRKÖLTREDUKCIÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g libaapróhús
  • 50 g libaszárny
  • 40 g lecsópaprika
  • 20 g paradicsom
  • 1 l libahúsleves
  • 10 g fűszerpaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A libaszárnytöveket sózzuk, majd 80 °C-os zsiradékban néhány óra alatt lassan hőkezeljük a fűszerekkel együtt.

A főzelékhez a hagymát és a fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt burgonyát és a paszternákot, készre főzzük, majd leturmixoljuk. A főzelékbetéteket roppanósra forrázzuk, majd vajon átforgatjuk, friss lestyánnal és petrezselyemmel szórjuk meg.

A pörchöz a libahájat apró kockára vágjuk, majd lassan készre pirítjuk. A pörköltredukcióhoz pörköltalapot készítünk, amit pirított libaaprólékkal frissítünk fel, majd a húslevest hozzátéve, lassan kész állagúra forraljuk.

Tálaláskor a főzelékre és a húsra merjük.


libaszárnytő , lestyán , kakukkfű , vaj , libazsír , salotta hagyma , fokhagyma , burgonya , olívaolaj , paszternák , karotta , cukorborsó , lila hagyma , karfiol , karalábé , libaháj , lecsópaprika , paradicsom , fűszerpaprika , libaapróhús , libahúsleves

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra