János testvér és Bori néni receptje
2023. április 28.64 db kiflihez
Kelt tészta
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő 1 ek. cukor
0,5 dl tej
35 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1 tojás
csipetnyi só
fél dl napraforgóolaj
1 db tojás a lekenéshez
Töltelék
Hozzávalók:
10 dkg vaj
40 g monostori medvehagymapüré
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, négy darab 25 cm átmérőjű kört formálunk. Ezeket a töltelékkel megkenjük. A megkent köröket 16-16 cikkre vágjuk fel, melyeket ezután kívülről befelé haladva (tehát a körcikk szélétől a középpont felé) feltekerünk. A kifliket lekenjük a tojással. 200 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 15 percig sütjük.
Megjegyzés: a medvehagymát szerkesztőségünk János testvérrel, a konyha vezetőjével a kolostor arborétumában gyűjtötte.