A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasbélszín lestyános udon tésztával, pak choi-jal és ropogós uborkával

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 6.
  • 1,6 kg szarvasfilé
  • 30 dkg udon tészta
  • 10 db bébi pak choi
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kisebb köteg lestyán
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • szójaszósz
  • só, őrölt bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az udon tésztát (búzalisztből készült vastag japán tészta, Ázsia-boltokban kapható) sós, lobogó vízben pár perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

A lestyánt leforrázzuk, az extra olívával és a szójaszósszal összeturmixoljuk, hozzákeverjük a kifőzött tésztát.

A szarvashúst sózzuk, borsozzuk, felhevített serpenyőben körbepirítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük 180 °C-ra, 3-4 percre.

Tálalásig meleg helyen pihentetjük.

A kígyóuborkát megtisztítjuk, 1×1 cm-es kockára vágjuk, sózzuk.

A pak choi-t (kínai kel) habzó vajon átforgatjuk, sózzuk.


udon tészta , lestyán , szarvasfilé , bébi pak choi , kígyóuborka , olívaolaj , vaj , szójaszósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra