Vidra Péter (Rózsakert étterem, Esztergom) receptje
2021. február 12.Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 15 dkg dió
- 30 dkg alma
- 3 dl habtejszín
- 15-20 dkg kék sajt
- vaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- szerecsendió
A lisztet a tojásokkal és a sárgájukkal gyúrjuk össze, pihentessük lefóliázva hűtőben legalább fél órát. A meghámozott almát lereszeljük, pici sóval meghintjük, levét kinyomkodjuk.
A diót egészen finomra daráljuk majd összekeverjük az almával.
Frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Sodrófával vagy géppel nyújtsuk ki a tésztát. Töltsük meg nekünk tetsző módon: vagy szúrjunk ki kerek formákat, betöltve hajtsuk félbe, vagy a kinyújtott tésztára tegyük a tölteléket, helyezzünk rá egy másik tésztalapot és így szúrjuk ki, majd zárjuk le. Lobogó sós vízben főzzük ki, majd forgassuk meg habzó vajban.
A mártáshoz a tejszínben olvasszuk fel a darabokra tört sajtot, forraljuk össze és frissen reszeljünk hozzá egy kis szerecsendiót.
Fotó: Boldog Ati