Receptek

Avokádótrüffel

Nábelek Zsófia receptje

2021. január 8.
  • 170 g étcsokoládé
  • 1 db érett avokádó
  • 1 csipet só
  • 2-3 szem datolya
  • kevés tonkabab (elhagyható)
  • 4-5 ek kakaópor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csokoládét (legjobb 50-60%-os kakaótartalmút használni) gőz fölött megolvasztjuk. Eközben a puha, érett avokádót villával vagy robotgépben teljesen simára törjük, hozzáadjuk az apróra vágott datolyát, a sót, és belereszelünk kevés tonkababot. 

Összekeverjük a felolvadt csokoládéval, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük, vagy amíg formázhatóra szilárdul.


Kiskanállal cseresznyényi darabokat szedünk a krémből, majd a két tenyerünk között golyóvá formázzuk és kakaóporba forgatjuk.

Hűtőszekrényben egy hétig eláll.



étcsokoládé , avokádó , datolya , tonkabab , kakaópor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra