Varjú Viktor receptje
2019. december 13.- 3 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 2-3 dl tej
- 40 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- só
- liszt a deszka beszórásához
- zsír a tepsi kikenéséhez
- 5 dkg vaj a tetejére
- darált mák vagy dió, esetleg túró
A pirosra sült bobájkákat egy tálba halmozzuk, meleg vízzel nyakon öntjük, és amikor jól megduzzadtak, a felesleges vizet leöntjük róluk. Végül olvasztott vajjal meglocsoljuk, és mákkal, dióval vagy túróval megszórva kínáljuk. Muzsaly környékén a tésztarudakat egyben sütik meg, és csak utána tördelik össze.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/03/Bobajka-770x_.jpg?token=19fdd01eb48b82938afc2bd6df491704)