Receptek

Dorozsmai molnárponty

Ezüstponty Vendéglő receptje

2020. július 29.
  • 8 szelet pontypatkó
  • 40 dkg csuszatészta
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 db tv paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány karika erős paprika (ízlés szerint)
  • 1 nagy pohár tejföl + egy kicsi a díszítéshez
  • 1 ek liszt a habaráshoz
  • paprikás liszt a halak forgatásához
  • napraforgóolaj a hal sütéséhez
  • őrölt piros paprika
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A halat patkóra vágjuk, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a gombapaprikást:
a kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal. Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.

Kifőzzük a tésztát, közben a halszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük. A kifőtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal.

Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket (vagy két tésztás réteg közé tesszük). Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel is.

Mindezek után 200 °C-on pirosra sütjük.


pontypatkó , csuszatészta , csiperkegomba , húsos szalonna , tv paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , erős paprika , tejföl , liszt , őrölt piros paprika , napraforgóolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra