Ezüstponty Vendéglő receptje
2020. július 29.- 8 szelet pontypatkó
- 40 dkg csuszatészta
- 40 dkg csiperkegomba
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 db tv paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány karika erős paprika (ízlés szerint)
- 1 nagy pohár tejföl + egy kicsi a díszítéshez
- 1 ek liszt a habaráshoz
- paprikás liszt a halak forgatásához
- napraforgóolaj a hal sütéséhez
- őrölt piros paprika
- só, bors
Közben elkészítjük a gombapaprikást:
a kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal. Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
Kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket (vagy két tésztás réteg közé tesszük). Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel is.
pontypatkó , csuszatészta , csiperkegomba , húsos szalonna , tv paprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , erős paprika , tejföl , liszt , őrölt piros paprika , napraforgóolaj