Valoryz receptje
2025. június 13.- 2 ek olívaolaj
- 300 g mogyoróhagyma (hosszában
- négybe vágva)
- Pár szál kakukkfű
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 300 g barna csiperkegomba
- 1 ek balzsamecet
- 250 g rizs
- 1 liter alaplé
- Só, bors
- Csiliolaj (elhagyható)
Kezdéshez állítsuk a sütőt 180°C-ra. Amíg melegszik, az olajat, a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet forgassuk össze sóval és borssal a tepsiben. Süssük 15 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gombát és a balzsamecetet, és toljuk vissza a sütőbe újabb 15 percig. Ezt követően adjuk hozzá a rizst, és öntsük le a forró alaplével.
Összekeverve az egészet, 30 perc alatt készre lehet sütni, de (újabb 15 perc!) félidőnél keverjünk egyet rajta. Amikor elkészült, hagyjuk állni 5 percet, és már tálalható is! Esetleg rácsöpögtethetünk egy kis csiliolajat.
rizs , rizottórizs , rizottó