Receptek

Gombás rizottó sütőben

Valoryz receptje

2025. június 13.
  • 2 ek olívaolaj
  • 300 g mogyoróhagyma (hosszában
  • négybe vágva)
  • Pár szál kakukkfű
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 300 g barna csiperkegomba
  • 1 ek balzsamecet
  • 250 g rizs
  • 1 liter alaplé
  • Só, bors
  • Csiliolaj (elhagyható)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Kezdéshez állítsuk a sütőt 180°C-ra. Amíg melegszik, az olajat, a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet forgassuk össze sóval és borssal a tepsiben. Süssük 15 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gombát és a balzsamecetet, és toljuk vissza a sütőbe újabb 15 percig. Ezt követően adjuk hozzá a rizst, és öntsük le a forró alaplével.

Összekeverve az egészet, 30 perc alatt készre lehet sütni, de (újabb 15 perc!) félidőnél keverjünk egyet rajta. Amikor elkészült, hagyjuk állni 5 percet, és már tálalható is! Esetleg rácsöpögtethetünk egy kis csiliolajat.

rizs , rizottórizs , rizottó