A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyömbéres BBQ oldalas és csirkeszárny

Barka Áron receptje

2018. június 1.
  • 1,2 kg oldalas
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek méz
  • 1 ek baracklekvár
  • 2 ek Worcester-szósz
  • 10 dkg ketchup
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbér
  • 1 dl olaj
  • 4 db csöves kukorica
  • 1 kg édesburgonya
  • 2 dl tej
  • kevés vaj, só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az oldalast húslevesként tesszük fel főzni, majd mielőtt teljesen megpuhulna, kiemeljük és lehűtjük. A mézet és a baracklekvárt a Worcester-szósszal és a ketchuppel összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a sót, és az olajjal jól összedolgozzuk. Az előkészített oldalasokat és a csirkeszárnyat jól bekenjük a páccal, majd egy napig hűtőben érleljük.

Az oldalast oldalanként 3-4 percig, a csirkeszárnyakat 7-8 percig sütjük a parázson, addig, amíg karamellizált szint nem kap a felületük.

Közben sűrűn forgatjuk. A nyílt láng könnyen megégetheti a pácot a húsokon, ezért törekedjünk a parázson való sütésre. A grillrács szélén az ételeket tálalásig melegen tarthatjuk. A BBQ-szószt még ízesíthetjük fahéjjal, narancslével, chilivel, rizsecettel, fokhagymával, szójaszósszal, whiskyvel is. A kukoricákat vajas húslevesben készre főzzük, majd rövid ideig a grillre tesszük.

Az édesburgonya-püréhez a burgonyákat meghámozzuk, 2 × 2 cm-es kockára vágjuk, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, még melegen összetörjük, majd forró tejet és vajat adunk hozzá.


fokhagyma , Worcester-szósz , oldalas , csirkeszárny , gyömbér , baracklekvár , méz , ketchup , csöves kukorica , édesburgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra