Receptek

Habos sütemény leánykereskedő módon

Bíró Lajos receptje

2020. szeptember 10.
  • 6 db habroló töltetlenül

MASCARPONÉS MEGGYES JOGHURTKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg joghurt 10% zsírtartalommal
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 ek szitált porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg meggypüré
  • 20 dkg felvert tejszínhab
  • 4 db zselatinlap beáztatva és kevés vízben feloldva
  • mentalevél

ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A joghurtot összekeverjük a tejszínhabon és a zselatinlapon kívül minden anyaggal.

A felvert tejszínhabot beleforgatjuk a joghurtos meggyes alapba, és hozzácsorgatjuk a szobahőmérsékletű zselatinoldatot.

Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd a tálalás pillanatában a vajas tésztaroládokba töltjük egy habzsák segítségével. A rolók végébe magozott meggyet nyomunk.

A kompozíciót mentalevéllel dekoráljuk.


joghurt , mascarpone , porcukor , citrom , meggypüré , tejszínhab , zselatinlap , mentalevél , habroló

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra