Bíró Lajos receptje
2020. szeptember 10.- 6 db habroló töltetlenül
MASCARPONÉS MEGGYES JOGHURTKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg joghurt 10% zsírtartalommal
- 10 dkg mascarpone
- 2 ek szitált porcukor
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg meggypüré
- 20 dkg felvert tejszínhab
- 4 db zselatinlap beáztatva és kevés vízben feloldva
- mentalevél
A joghurtot összekeverjük a tejszínhabon és a zselatinlapon kívül minden anyaggal.
A felvert tejszínhabot beleforgatjuk a joghurtos meggyes alapba, és hozzácsorgatjuk a szobahőmérsékletű zselatinoldatot.
Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd a tálalás pillanatában a vajas tésztaroládokba töltjük egy habzsák segítségével. A rolók végébe magozott meggyet nyomunk.
A kompozíciót mentalevéllel dekoráljuk.
joghurt , mascarpone , porcukor , citrom , meggypüré , tejszínhab , zselatinlap , mentalevél , habroló