A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Izraeli lecsó

Dr. Shakshuka receptje

2012. február 16.
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paradicsom (nem kell meghámozni!)
  • 1/2 pohár olaj
  • 1/2 tk édespaprika
  • 1/2 tk csípős paprika
  • 6-8 db tojás
  • só és chilipaprika ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fokhagymát és a chilipaprikát apróra vágjuk, olajban addig pirítjuk, amíg megbarnul. De vigyázat, ha túl sokat sütjük, keserű lesz. Tehát csak érzéssel!

Felvágjuk a paradicsomot (nem túl kicsi darabokra), hozzáadjuk a fokhagymához, és addig pároljuk, amíg megpuhul. Most sózzuk, paprikázzuk, és az egészet összekeverjük.

Aztán felütjük a tojásokat (de vigyázat, a sárgája maradjon egészben), különben csúnya lesz!

Belecsurgatjuk óvatosan a paradicsomba, fél percig forraljuk, miközben a tojásfehérjét teljesen belekevertük a paradicsomba. A lényeg, hogy a tojássárgája egyben maradjon. Ez a lecsó szeme.

Azonnal tálaljuk a serpenyőben, amiben sült.

paradicsom , fokhagyma , olaj , édespaprika , csípős paprika , tojás , chili paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra