Tálas Kata receptje
2020. szeptember 18.KÁPOSZTÁS RÉTES
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg fekete kel
- 1 db réteslap
- só, bors, szerecsendió
- olaj a sütéshez (jó minőségű étolaj vagy mogyoróolaj)
VELOUTÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1/4 fej lila káposzta
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- só, bors, kacsazsír
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- jégkáposzta
A kel szárát kivágjuk, és kb. 20 másodpercre forrásban levő sós vízbe dobjuk. Lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és langyos vajjal ízesítjük.
VELOUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A káposzta torzsáját kivágjuk, a külső 3 levelét leszedjük, vékonyra felszeleteljük.
TÁLALÁS:
A jégkáposztát megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szárait levágjuk. Alul a lilakáposzta-velouté, rajta a 3 részre vágott rétes, a jégkáposzta a tányéron „szétszórva”.
fekete kel , réteslap , szerecsendió , olaj , tejszín , tej , lila káposzta , jégkáposzta , kacsazsír