A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás trió

Tálas Kata receptje

2020. szeptember 18.

KÁPOSZTÁS RÉTES
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg fekete kel
  • 1 db réteslap
  • só, bors, szerecsendió
  • olaj a sütéshez (jó minőségű étolaj vagy mogyoróolaj)

VELOUTÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1/4 fej lila káposzta
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • só, bors, kacsazsír

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • jégkáposzta

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
KÁPOSZTÁS RÉTES ELKÉSZÍTÉSE:
A kel szárát kivágjuk, és kb. 20 másodpercre forrásban levő sós vízbe dobjuk. Lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és langyos vajjal ízesítjük.
A réteslapból 4 db 10×10 cm-es lapot vágunk, ezeken egyenletesen elosztjuk a kelt, majd feltekerjük és bő olajban aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

VELOUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A káposzta torzsáját kivágjuk, a külső 3 levelét leszedjük, vékonyra felszeleteljük.
Lábasban kacsazsírt hevítünk, rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
Tejjel, tejszínnel felöntjük, összemelegítjük, de nem forraljuk. Turmixgépben simára mixeljük.

TÁLALÁS:
A jégkáposztát megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szárait levágjuk. Alul a lilakáposzta-velouté, rajta a 3 részre vágott rétes, a jégkáposzta a tányéron „szétszórva”.


fekete kel , réteslap , szerecsendió , olaj , tejszín , tej , lila káposzta , jégkáposzta , kacsazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra