Receptek

Kínai csirkecomb kesudióval

Mógor Ferenc receptje

2020. április 3.
  • 10 db csirkecomb filé
  • 2 zacskó kesudió
  • 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
  • 2 üveg mangó chutney
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • olívaolaj a sütéshez
  • 1 db tojás
  • csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
  • 10 dkg rizs
  • fokhagyma (4-5 gerezd)
  • diónyi vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
Ha most nem tudunk kimozdulni és meglátogatni kedvenc távol-keleti vendéglőnket, miért ne csinálhatnánk magunknak otthon? Itt egy tipp egy laza kesudiós csirkecombos kínai menühöz. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók:

- 10 db csirkecomb filé
- 2 zacskó kesudió
- 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
- 2 üveg mangó chutney
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- olívaolaj a sütéshez
- 1 db tojás
- csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
- 10 dkg rizs
- fokhagyma (4-5 gerezd)
- diónyi vaj

Elkészítése:
A csirkecomb filéket kb. másfél centiméteres csíkokra vágjuk és egy edényben összekeverjük 3 evőkanál szójaszósszal, egy teáskanál szezámolajjal és a felaprított fokhagymával. Letakarva hűtőben 1-2 órát pácoljuk.



A wokban (vagy ha nincs, egy nagyméretű serpenyőben) felmelegítjük az olajat, rádobjuk a már bepácolt csirkecombokat, lefedve és kevergetve puhára sütjük.



Közben egy mini-wokban (vagy ha nincs, egy kisebb serpenyőben) a mélyhűtött zöldségeket vajon átfuttatjuk, félretesszük. Ha puhára főtt a csirkecomb hozzákeverjük a kesudiót és a mangó chutney-t és melegen tartjuk. Közben megfőzzük a rizst. 1 tojásból lepényt sütünk, vágódeszkán felkockázzuk és hozzákeverjük a rizshez.



 

oregánó , vaj , fokhagyma , rizs , tojás , szójaszósz , mangó , kesudió , csirkecomb