Nábelek Zsófia receptje
2021. július 8.- 1 adag alapfagylalt
- 50 g kókuszreszelék
- 1 ek Malibu vagy más kókuszlikőr
- 1 mk rózsavíz
- néhány szem cseresznye
Alapfagylalt
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 170 g tejszínhab (min. 30%-os tejszínből)
- 100 g cukor
- 1/2 mk só
Ízesítéshez: vanília (fél rúd kikapart magjai, valódi esszencia vagy vaníliapor)
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Alapfagylalt elkészítése:
A tojásokat, a cukrot, a sót és a vaníliát egy hőálló spatulával keverjük össze.
Vízgőz felett folyamatosan kevergetve 80 °C-ig hevítsük, ilyenkor kifejezetten folyékony állagú a keverék.
Vegyük le a gőzről és konyhai robotgéppel egészen világosra, sűrű, levegősre habosítsuk, ekkor a krém már szobahőmérsékletűre hűl.
Óvatosan, széles mozdulatokkal forgassuk hozzá a tejszínhabot, majd töltsük a fagylaltot egy magas falú dobozba vagy fémformába.
Felhasználás előtt 6-8 órán keresztül fagyasszuk.
Kókuszfagylalt elkészítése:
Az elkészült, habos fagylaltalaphoz keverjük a kókuszreszeléket, a Malibut és a rózsavizet,
töltsük dobozba vagy fémformába, végül szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel vagy -pehellyel.
Felhasználás előtt 6-8 órán keresztül fagyasszuk, tálaláskor tegyünk rá néhány szem cseresznyét, vagy más idénygyümölcsöt.