Receptek

Kókuszfagylalt

Nábelek Zsófia receptje

2021. július 8.
  • 1 adag alapfagylalt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 1 ek Malibu vagy más kókuszlikőr
  • 1 mk rózsavíz
  • néhány szem cseresznye

Alapfagylalt
Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 170 g tejszínhab (min. 30%-os tejszínből)
  • 100 g cukor
  • 1/2 mk só

Ízesítéshez: vanília (fél rúd kikapart magjai, valódi esszencia vagy vaníliapor)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Alapfagylalt elkészítése:
A tojásokat, a cukrot, a sót és a vaníliát egy hőálló spatulával keverjük össze.

Vízgőz felett folyamatosan kevergetve 80 °C-ig hevítsük, ilyenkor kifejezetten folyékony állagú a keverék.


Vegyük le a gőzről és konyhai robotgéppel egészen világosra, sűrű, levegősre habosítsuk, ekkor a krém már szobahőmérsékletűre hűl.

Óvatosan, széles mozdulatokkal forgassuk hozzá a tejszínhabot, majd töltsük a fagylaltot egy magas falú dobozba vagy fémformába.

Felhasználás előtt 6-8 órán keresztül fagyasszuk.


Kókuszfagylalt elkészítése:

Az elkészült, habos fagylaltalaphoz keverjük a kókuszreszeléket, a Malibut és a rózsavizet,


töltsük dobozba vagy fémformába, végül szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel vagy -pehellyel.

Felhasználás előtt 6-8 órán keresztül fagyasszuk, tálaláskor tegyünk rá néhány szem cseresznyét, vagy más idénygyümölcsöt.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra