Nábelek Zsófia receptje
2020. november 3.- 300 g kókusztej
- 260 g étcsokoládé
- 1 rúd fahéj
- 1 db narancs héja
- 1 csipet só
- 50 g tejcsokoládé (elhagyható)
- kakaópor és kókuszreszelék
A kókusztejet a sóval, fahéjjal és narancshéjjal felforraljuk, tíz percre lefedve félretesszük. Ezután újraforraljuk, hogy az étcsokoládéra szűrjük.
Hagyjuk állni egy percig a forró kókusztejjel a csokoládét, majd botmixerrel keverjük fényesre. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára. Ezután formázzuk golyóvá, vagy hagyjuk megpuhulni és habzsákból nyomjuk ki. Forgassuk kakaóporba vagy kókuszreszelékbe.
kókusztej , étcsokoládé , fahéj , narancs héja , kókuszreszelék , tejcsokoládé , kakópor