Receptek

Kókusztejes trüffel

Nábelek Zsófia receptje

2020. november 3.
  • 300 g kókusztej
  • 260 g étcsokoládé
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db narancs héja
  • 1 csipet só
  • 50 g tejcsokoládé (elhagyható)
  • kakaópor és kókuszreszelék
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kókusztejet a sóval, fahéjjal és narancshéjjal felforraljuk, tíz percre lefedve félretesszük. Ezután újraforraljuk, hogy az étcsokoládéra szűrjük.

Ha édesebben szeretnénk, használjunk 50 g tejcsokoládét is hozzá, de akkor már nem lesz laktózmentes a trüffel.


Hagyjuk állni egy percig a forró kókusztejjel a csokoládét, majd botmixerrel keverjük fényesre. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára. Ezután formázzuk golyóvá, vagy hagyjuk megpuhulni és habzsákból nyomjuk ki. Forgassuk kakaóporba vagy kókuszreszelékbe.

Hűtőben és lezárt dobozban tárolva hetekig eláll.



kókusztej , étcsokoládé , fahéj , narancs héja , kókuszreszelék , tejcsokoládé , kakópor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek