Saly Noémi receptje
2020. július 15.- 1 kg sárgarépa
- 1/2 kg fehérrépa
- 1/2 kg karalábé
- 1/2 kg káposzta
- 1/2 kg karfiol
- 1/2 kg zeller
- 1/2 kg hagyma
- 1/2 kg paradicsompaprika
- 1/2 kg zöldpaprika
- 1/2 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 nagy csokor zellerzöld
- 1 nagy csokor lestyán
- 1/2 kg jódozatlan só
ESZKÖZÖK:
Tálak, kések, húsdaráló, nagy vájdling, üvegek.
ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót megtisztítjuk, feldaraboljuk, ledaráljuk, a vájdlingban jól összekeverjük a sóval, üvegekbe rakjuk, lenyomkodjuk, lezárjuk, kész. A só megóvja a romlástól.
CIFRÁZZAM?
Az arányokkal és a hozzávalókkal is lehet játszani: a csak répa-zeller-hagyma-lestyán változat is finom. Egy kiló zöldséghez tíz deka só kell, ez fontos, különben nem áll el.
Levesekhez, rizshez, zöldségekhez, halak és húsok alá, tésztaszószokhoz. Kevés is elég belőle, és akármibe tesszük, azt már nem kell megsózni!
karfiol , káposzta , karalábé , fehérrépa , sárgarépa , zeller , hagyma , paradicsompaprika , zöldpaprika , petrezselyemzöld , zellerzöld , lestyán