Receptek

Makréla filé uborkával, zöld olívával

Tivadar György receptje

2020. június 11.
  • 4 db makréla
  • 2 db uborka
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 3 dkg ecet
  • 3 dkg cukor
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A halat kifilézzük, olajozott sütőtálcára helyezzük, sózzuk, 60 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Az egyik uborkából a magokat eltávolítjuk, majd összeturmixoljuk egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A másik uborkát vékonyan felszeleteljük. A cukrot, az ecetet és a babérlevelet 2 dl vízzel felforraljuk, majd miután kihűlt, a szeletelt uborkát megmártjuk benne és feltekerjük. Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, és hozzáadjuk a zöld olívabogyót.


zöld olívabogyó , uborka , makréla , ecet , cukor , babérlevél , szűz olívaolaj , fokhagyma , fekete bors