A darált marhahúshoz összevágjuk és megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a megtört fokhagymát és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük, és hagyjuk legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek a hűtőszekrényben.
A tészta hozzávalóiból rugalmas, könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát gyúrunk, amit vékonyra elnyújtunk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a nagyon vékony sonkaszeleteket, és vékonyan felvisszük a darált húst is, amit az ujjunkkal elegyengetünk, hogy jusson mindenhová. Ezután a tésztát felgöngyöljük, és a göngyöleget kb. 10 cm hosszúságú darabokra szeleteljük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a tekercsek két végét a vágási felületen 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ekkor a tekercseket egy magas falú edénybe helyezzük, felöntjük a marhaalaplével, lefóliázzuk és 25-30 percre 170 °C-os sütőbe toljuk. Közben egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a savanyú káposztánkat, amit lassú tűzön aranybarnára pirítunk.
Tálaláskor a dinsztelt káposztára egy-egy tekercset helyezünk, és megöntözzük a levével. Sárgarépacsíkokkal és rukkolasalátával kínálhatjuk.